Pompoensoep

Pompoensoep
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
0.5 el
Tenen knoflook, geperst
1
Ui, gesnipperd
0.5
Preiwit, in ringen
0.5
Pompoen, in blokjes
0.5
Gevogeltebouillon
0.5 l
Peper en zout

Om je recept te pimpen

Kerrie
0.5 el
Kokosmelk
200 ml
Pompoenpitten
1.5 el
Verse koriander

Pompoensoep

Bereiding

1

Verwarm de olijfolie in een grote kookpot op een zacht vuur en fruit de knoflook en de ui. Zet het vuur hoger en giet er het preiwit bij. Bak 2 min en voeg de pompoenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en deglaceer met de bouillon. 

2

Zet het deksel op de pot en laat 20 à 30 min sudderen op een zacht vuur. 

3

Mix tot een gladde soep. Proef en kruid bij indien nodig. 

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
67kcal
Vetten
2,8g
Vezels
2,9g
Eiwitten
2,3g