Potjes crème met Belgische chocolade

Potjes crème met Belgische chocolade
Bereiding
1
Breek de chocolade in stukken en leg ze in een groot diep bord. Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Giet de melk en de room in een kookpot en warm op tot aan het kookpunt. Klop de eierdooiers op met de suiker tot dit mengsel wit wordt. Giet de helft van het warme melk- en roommengsel over de eieren en roer zonder te kloppen (zodat de crème niet schuimt).
3
Giet alles terug in de kookpot en laat 1 min sudderen op een zacht vuur terwijl je blijft roeren. Giet de crème door een fijne zeef over de chocolade. Laat 5 min rusten en roer daarna tot de chocolade gesmolten is. Giet de chocoladecrème in ovenschaaltjes. Zet de ovenschaaltjes in een grote ovenschotel. Giet kokend water in de grote schotel tot de schaaltjes 2/3 onder staan en zet 30 min in de oven.