Preistoemp met gebakken pastinaak en spiegelei

Preistoemp met gebakken pastinaak en spiegelei
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemige aardappelen
400 g
Preistengels, in ringen
1.5
Pastinaken, in schijfjes
2
Eieren
2
Verse kaas, type Philadelphia
200 g
Olijfolie
Pijnboompitten, geroosterd
Zout, peper

Preistoemp met gebakken pastinaak en spiegelei

Bereiding

1

Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Voeg 5 min voor het einde van de kooktijd de preiringen toe. Laat uitlekken, meng er de verse kaas onder en plet alles tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bak de pastinaak zacht in olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak 4 spiegeleieren.

3

Verdeel de stoemp en de schijfjes pastinaak over de 4 borden, leg er telkens een spiegelei bovenop en werk af met droog geroosterde pijnboompitten.