Café Liégeois verandert van naam! Ontdek hun verhaal. | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Café Liégeois verandert van naam! Ontdek hun verhaal.

Een nieuwe naam voor hun kopje koffie.

Een nieuwe naam die duidelijk maakt wie ze echt zijn. Een handvol mannen en vrouwen – meester koffiebranders – die instaan voor het smakenpallet met net zoveel passie als hun oprichter in 1955, Charles Liégeois.

Een nieuw logo dat de knowhow van Charles Liégeois in de verf zet. Een merk dat symbool staat voor hun vakmanschap op het vlak van koffiebranden, van boon tot tas.

Charles Liègeois, dat is familie en karakter.

Zonen Benoît en Michel en kleinzoon Quentin, zetten de lijn van pater familias Charles verder. Ze zweren bij duurzame landbouw en doen er alles aan om de ecologische voetafdruk van Charles Liègeois te verkleinen. Het trio innoveert, onderzoekt, selecteert en brandt naar hartelust om van een koffieboon de typische Liègeois-koffie te maken. Sinds 1955 een koffie vol karakter.

Pour les abeilles

Pour les abeilles

Beter dan woorden, beter dan daden …

Bij Charles Liégeois volgen drie generaties elkaar op aan de koffiebrander.

En de werkwijze is nog steeds erg bijzonder: zien hoe de groene bonen een hele kleurenwaaier - van warm blond tot zacht beige - doorlopen om ten slotte bruin te worden. Ruiken hoe de lucht tijdens het branden gevuld wordt met allerlei aroma’s: stro, geroosterd brood, koffie, … Uitkijken naar het eerste barstje, dat aangeeft dat de boon zich losmaakt van haar omhulsel. En dan aandachtig de subtiele bruinschakeringen in het oog houden, om het branden op het juiste moment te stoppen.

(H)eerlijke koffie.

Bij Café Liégeois is er niet alleen respect voor de ambachtelijke methoden van het koffiebranden, maar ook voor de telers die de koffiebonen verbouwen. Kortom, deze koffie is helemaal fairtrade.

Er wordt een eerlijke prijs voor betaald, die niet fluctueert met de soms grillige markt. Een eerlijke prijs, waardoor de producenten een menswaardig bestaan kunnen leiden en onder goede arbeidsomstandigheden de kwaliteit van hun koffie kunnen vrijwaren.

Pour les abeilles

V.U. Eric Senger, Cafés Liégeois sa., Rue de Verviers, 181, B-4651 Battice