Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Ontdek Harmony bij Carrefour

Tarwe dat geteeld is zoals het hoort, voor jou en de planeet.

Mondelēz International is één van de grootste koekjesmakers in België en Europa, met koekjes zoals LU, Prince, TUC, Belvita en Milka. Tarwe is het belangrijkste ingrediënt om onze koekjes te bakken. Er is niemand die tarwe zo au sérieux neemt als wij. HARMONY wordt het uitgangspunt voor al onze koekjesmerken: tegen 2022 hebben we de ambitie 100% van onze koekjesmerken in Europa te produceren met HARMONY-tarwe. Met HARMONY streven we naar een harmonieus evenwicht en positieve impact op klimaat, bijen en biodiversiteit, landbouwers, bodem, water.

Voor het klimaat

Met HARMONY kiezen we voor een duurzamere tarweteelt en willen we onze positieve impact op het milieu vergroten. De eerste van de vijf doelen van HARMONY is het verminderen van onze broeikasgassen-uitstoot, waaronder CO². 

Voor het klimaat

Voor de bijen

Voor de bijen

HARMONY helpt de lokale biodiversiteit te behouden en te verbeteren: elke Harmony-boer reserveert ten minste 3% van elk tarweveld voor weidebloemen of bomen om bijen en vlinders aan te trekken en te voeden.

Hierdoor beschermen we onze bijen en biodiversiteit. Meer biodiversiteit leidt tot een sterkere en veerkrachtige omgeving. Biodiversiteit dient ons elke dag! Onze wereldwijde voedselvoorziening is afhankelijk van de biodiversiteit. Bestuivers - zoals bijen en vlinders - helpen planten enorm om zich voort te planten.

Voor de boeren

Meer dan 1700 Harmony-landbouwers, waaronder ook Belgische landbouwers, telen tarwe dicht bij onze koekjesfabrieken en verbouwen hun tarwe volgens de richtlijnen van het HARMONY-charter. 

De Harmony-landbouwers krijgen financiële ondersteuning voor het toepassen van een veeleisend programma van betere landbouwpraktijken, het Harmony-handvest, om tarwe te verbouwen op een duurzame manier en zo het gebruik van pesticiden en meststoffen te beperken, het water en de grond te beschermen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Voor de boeren

Voor de bodem

Voor de bodem

HARMONY-boeren verminderen het gebruik van meststoffen en beschermen de kwaliteit van het water en de grond.De boeren verwezenlijken dit door onnodige gewasbehandelingen te vermijden. Als zo een gewasbehandeling toch nodig is, dan worden er hulpmiddelen gebruikt om dit gericht en tijdelijk te doen. Iedere behandeling wordt geregistreerd en verantwoord. Daarnaast passen ze goede landbouwmethoden toe om de natuurlijke vruchtbaarheid van onze akkers te verbeteren.

Voor het water

Door HARMONY streven we naar het verminderen van grondwatervervuiling door het beperken van pesticiden en meststoffen op onze velden.

Voor het water

V.U. : Mondelez Belgium bvba, Stationsstraat 100, 2800 Mechelen