Pulled bread met pesto, Parmezaanse kaas en mozzarella

Pulled bread met pesto, Parmezaanse kaas en mozzarella
Nutri-Score D
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Brood (niet gesneden)
1/2
Teentjes knoflook
1.5
Olijfolie
25 ml
Pesto
1.5 el
Geraspte Parmezaanse kaas
2 el
Geraspte mozzarella
50 g

Pulled bread met pesto, Parmezaanse kaas en mozzarella

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak insnijdingen van ongeveer 3 cm in het brood, zonder helemaal door te snijden. Pel en pers de knoflook. Meng samen met de olijfolie en pesto.

2

Vul de inkepingen met het oliemengsel met behulp van een lepel of een kwastje. Zorg ervoor dat het brood goed doordrenkt is. Bestrooi de inkepingen met parmezaanse kaas. Vul ze daarna royaal met mozzarella, tot het brood goed gevuld is.

3

Leg het brood op de bakplaat. Bak het 10 tot 15 min in de oven tot de kaas volledig gesmolten en goudbruin is. Haal het brood uit de oven en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
309 kcal
Vetten
11 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,8 g
Koolhydraat
41 g
Suiker
2,9 g
Vezels
2,5 g
Zout
1,4 g
Eiwitten
9,6 g