Puree met veldsla, gebakken witloof en krokante kaasburger

Puree met veldsla, gebakken witloof en krokante kaasburger
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

aardappelen
500 g
stuks witloof
3
walnootpitten
40 g
citroen
0.5
veldsla
45 g
spinazie kaasburgers
2
honing
olijfolie
boter
melk
peper
zout

Puree met veldsla, gebakken witloof en krokante kaasburger

Bereiding

1

Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Snij het kontje van het witloof en halveer de stronkjes. Stoof het aan in boter op hoog vuur. Keer ze regelmatig om. Verlaag het vuur als ze goudbruin zijn en voeg er een scheutje water aan toe. Laat zachtjes stoven. Kruid met peper en zout.

2

Bak de kaasburgersop een laag vuurtje aan 2 zijden krokant in wat olie. Prak de aardappelen fijn met boter en melk onder tot je een puree bekomt. Meng er de veldsla onder. Kruid met peper en zout.

3

Hak de walnootpitten fijn. Serveer de burgers met de puree en het witloof. Druppel wat honing over de witloof en strooi de nootjes over het bord. Serveer met 1/4 citroen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
120kcal
Vetten
2,5g
Zout
0,35g
Eiwitten
3,3g