Quesadilla met geroosterde paprika en Mexicaans tomatenslaatje

Quesadilla met geroosterde paprika en  Mexicaans tomatenslaatje
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
tomaat
2 st
pepertje
0.5 st
koriander
6 g
limoen
2 el
bokaal paprika
0.66 st
bonen
100 g
Mexicaanse chili mix
0.5 el
cheddar
75 g
volkoren wraps
4 st
olijfolie
peper
zout

Quesadilla met geroosterde paprika en Mexicaans tomatenslaatje

Bereiding

1

Ontpit en snij de tomaten in stukjes. Hak het pepertje en de koriander fijn. Meng de tomaten met het pepertje, de koriander en het limoensap en breng op smaak met peper en zout.

2

Laat de paprika en bonen uitlekken. Snij de paprika in dunne repen. Prak de bonen grof met een vork of pureestamper. Meng de paprika, bonen, Mexicaanse kruiden en de cheddar in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg een wrap op het werkvlak en spreid het paprikamengsel erop uit. Leg er een tweede wrap bovenop. Verhit een klein scheutje olie in een grote pan op een middelhoog vuur en rooster de quesadilla een paar minuten aan elke kant. (Het keren van de quesadilla gaat gemakkelijk met behulp van een bord. Zet een bord omgekeerd op de pan, draai de pan met het bord zeer snel om en laat de quesadilla vervolgens met de ongebakken kant in de pan glijden). Werk alle wraps op en serveer met het tomatenslaatje

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
139kj
Vetten
1,9
Zout
0,6
Eiwitten
5,3