Quiche kip, aardappelen en brie

Quiche kip, aardappelen en brie
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 80 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
1 el
Rode uien, in dunne ringen
1
Balsamicoazijn
1 el
Suiker
1 el
Bloemige aardappelen, in stukken
1
Rol(len) kant-en-klaar bladerdeeg
0.5
Gare kipfilet, in reepjes
200 g
Brie, in plakjes
100 g
Een paar takjes tijm, de blaadjes afgeritst
Eieren
2
Room
75 ml
Zeezout
Zwarte peper

Quiche kip, aardappelen en brie

Bereiding

1

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Kruid met zout en peper. Laat op een laag vuur 15 min sudderen en schep af en toe om. Voeg dan de balsamicoazijn en de suiker toe en laat nog 10 min sudderen.

2

Kook de aardappelen in 20 min gaar. Laat ze uitlekken en snij ze dan in plakjes. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg open in een ronde taartvorm van 26 cm diameter. Verdeel de ui over de bodem en leg er dan de aardappelen, de kip, de brie en de tijm bij.

3

Klop de eieren los met de room en giet dit mengsel over de taart.