Quiche kip, aardappelen en brie

Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
80 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Ingrediënten voor:
personen
MAX
Quiche kip, aardappelen en brie
Bereiding
1
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Kruid met zout en peper. Laat op een laag vuur 15 min sudderen en schep af en toe om. Voeg dan de balsamicoazijn en de suiker toe en laat nog 10 min sudderen.
2
Kook de aardappelen in 20 min gaar. Laat ze uitlekken en snij ze dan in plakjes. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg open in een ronde taartvorm van 26 cm diameter. Verdeel de ui over de bodem en leg er dan de aardappelen, de kip, de brie en de tijm bij.
3
Klop de eieren los met de room en giet dit mengsel over de taart.