Quiche kruidige bloemkool met gerookte zalm

Quiche kruidige bloemkool met gerookte zalm
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 100 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemkool, in roosjes
300 g
Olijfolie
Chilivlokken
0.5 c.à.c
Ui(en)
1
Rol kant-en-klaar bladerdeeg
0.5
Graanmosterd
0.5 el
Gerookte zalm Kwaliteitsketen Carrefour
70 g
Ei(eren)
1
Mascarpone
75 g
Zure room
50 g
Parmezaan geraspt
25 g
Bladpeterselie, gesnipperd
Zout, peper

Quiche kruidige bloemkool met gerookte zalm

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de roosjes bloemkool op. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout, peper en chilivlokken. Rooster 30 min in de oven.

2

Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit de uien 20 min tot ze gaar en licht goudbruin zijn.

3

Leg het deeg in een bakvorm en smeer de bodem in met mosterd. Leg er de ui, de plakjes zalm en de bloemkool op. Klop de eieren los met de mascarpone en de zure room en giet dit