Quiche met groene asperges en kervel

Quiche met groene asperges en kervel
Voorbereiding 10 min.
Kook 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
groene asperge
200 g
kerstomaat
100 g
ei
2 st
room
100 ml
emmentaler
50 g
bladerdeeg
0.5 st
kervel
100 g
mosterd
1 c.à.c
olijfolie
1 el
peper
zout

Quiche met groene asperges en kervel

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de harde uiteinden van de groene asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water. Halveer de kerstomaatjes.

2

Kluts de eieren en meng ze met de room en de gemalen emmentaler. Kruid met peper en zout.

3

Leg de bladerdeegbodem in een taartvorm met het bakpapier, prik het in met een vork en schik hier de asperges in. Leg er wat kervelpluksels en de helft van de tomaatjes op. Giet er het eimengsel over en bak de quiche zo'n 35 min. in de oven. Meng de mosterd met de olijfolie en druppel over de rest van de kervel en de tomaatjes. Serveer de quiche met de salade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
718kj
Vetten
6,4
Zout
0,36
Eiwitten
5,6