Quiche van spinazie en artisjok

Quiche van spinazie en artisjok
Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Halve artisjokharten in bokaal
50 g
Verse spinazie
75 g
Olijfolie
Sjalot, fijngesnipperd
50 g
Losgeklopte eieren
1.5
Room
150 ml
Zeste van citroen
1 el
Bieslook, fijngehakt
1 el
Parmezaanse kaas
1.5 el
Rol bladerdeeg
0.5
Boomstammetje geitenkaas, in plakjes
0.5
Zout
Peper

Voor de afwerking

Enkele takjes kervel
Rode ui, in fijne ringen
0.5

Quiche van spinazie en artisjok

Bereiding

1

Laat de artisjokharten uitlekken. Stoof de spinazie kort zonder deksel en laat hem vervolgens goed uitlekken. Knijp al het overtollige vocht uit de spinazieblaadjes. Stoof de sjalot in 1 el olijfolie.

2

Mix de spinazie, artisjokken en sjalot in een keukenrobot. Zet het even aan de kant. Meng vervolgens de losgeklopte eieren met de room. Voeg de zeste van de citroen, bieslook, Parmezaanse kaas, zout en peper toe aan dit mengsel. Voeg daarna ook het mengsel van de spinazie en artisjokken aan het geheel toe.

3

Rol het bladerdeeg uit in de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Giet het groentemengsel erin en verdeel de plakjes geitenkaas over de quiche. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45min. Werk de taart voor het serveren af met enkele takjes kervel en de rode uiringen.