Quiche worstjes op Italiaanse wijze, courgette en zoete aardappel

Quiche worstjes op Italiaanse wijze, courgette en zoete aardappel
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 55 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Courgette, in kleine blokjes
100 g
Teentje knoflook, geperst
0.5
Eieren
1
Vloeibare room
50 ml
Verse basilicum, grof gehakt
1 el
Geraspte Parmezaanse kaas
2.5 el
Rol kant-en-klaar bladerdeeg
0.5
Vlees uit ... dikke worst(en), in stukjes
1
Zoete aardappel(en)
0.5
Zout en peper

Quiche worstjes op Italiaanse wijze, courgette en zoete aardappel

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bak in een braadpan de courgettes even, samen met de knoflook, en kruid met zout en peper. Klop de eieren los met de room, voeg het basilicum en de Parmezaanse kaas toe en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

2

Leg het deeg open in een quichevorm en verdeel er de courgette over. Bedek met de stukjes worst. Snij de zoete aardappel met de mandoline in dunne plakjes en leg ze op de quiche.

3

Giet het eimengsel over de quiche en bak 25 min in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en bak nog 20 min. Laat even rusten en snij in porties.