Quinoa met rode biet, witloof en schapenkaas

Quinoa met rode biet, witloof en schapenkaas
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

schapenkaas
100 g
rode biet
180 g
Jonagold-appels
2
witloofstronk(en)
1
scheuten
40 g
bussel waterkers
0.5
citroen
0.5
quinoa
150 g
peterselie
1 el
olijfolie
2 el
peper
zout

Quinoa met rode biet, witloof en schapenkaas

Bereiding

1

Pers de citroen uit. Voor de dressing : hou 1 el citroensap per persoon aan de kant. Schil de appels en snij ze in fijne reepjes. Sprenkel er een beetje citroensap over en dek af. Snij het kontje van het witloof en snij ook in fijne reepjes.

2

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid met peper en zout. Maak de dressing van de olijfolie en het citroensap. Meng door elkaar en kruid met peper en zout.

3

Meng de quinoa met de rode biet, de appel, het witloof, de waterkers en de fijngehakte peterselie. Meng de dressing door de quinoa. Verbrokkel er de schapenkaas over en leg er een plukje scheuten op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
148kcal
Vetten
2,4g
Zout
0,31g
Eiwitten
5,1g