Quinoaburgers met mozzarella en wortelsalade

Quinoaburgers met mozzarella en wortelsalade
Voorbereiding 40 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Quinoa
100 g
Witte wijnazijn
0.5 el
Olijfolie
Wortels, geraspt
2
Grote ei(eren), geklopt
1
Eierdooier, geklopt
1
Platte peterselie, fijngehakt
1 el
Verse munt, gehakt
1 el
Lente-uien, gehakt
1
Minimozzarellaballetjes in 4 gesneden
40 g
Teentjes look, geperst
1
Komijn
0.5 c.à.c
Bloem
2 el
Plantaardige olie
Enkele limoenkwartjes
Grote bladen ijsbergsla
2
Peper, zout

Quinoaburgers met mozzarella en wortelsalade

Bereiding

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng de azijn en de olijfolie met de wortels en kruid met peper en zout. Bewaar fris. 

2

Meng de eieren met de quinoa. Voeg de fijne kruiden, de ui, de mozzarella, de look en de komijn toe. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe aan het mengsel, maak je handen nat en maak kleine hamburgers. 

3

Verhit de olie in een pan. Bak de kleine burgers goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de limoenkwartjes en de wortelsalade in een blad ijsbergsla. Heerlijk met een dipsaus op basis van yoghurt.