Quinoasalade met komkommer, kleurige tomaten, feta en notencrumble

Quinoasalade met komkommer, kleurige tomaten, feta en notencrumble
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Quinoa
100 g
Groentebouillon
200 ml
Komkommer
0.5
Kleurige kerstomaten
150 g
Rode ui
0.5
Feta
100 g
Hazelnoten
2 el
Walnoten
2 el
Takjes bladpeterselie
Olijfolie
4 el
Witte wijnazijn
4 el
Peper
Zout

Quinoasalade met komkommer, kleurige tomaten, feta en notencrumble

Bereiding

1

Kook de quinoa in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de komkommer in kleine blokjes en de kerstomaten in tweeën. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes.

2

Meng de komkommer, de tomaten en de rode ui met de quinoa. Voeg de olie en de azijn toe en kruid met peper en zout. Hak de peterselie, de hazelnoten en de walnoten fijn en rooster in een braadpan.

3

Verbrokkel de feta over de salade, werk af met de crumble en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
153kcal
Vetten
11g
Vezels
2,1g
Eiwitten
4,3g