Ravioli van radicchio met kaassaus en gekaramelliseerde rode ui
Ingrediënten voor:
Voor het deeg
Voor de vulling
Voor de kaassaus
Voor de gekaramelliseerde ui
Ravioli van radicchio met kaassaus en gekaramelliseerde rode ui
Bereiding
1
Voor de gekaramelliseerde ui: pel de rode ui en snij hem in ringen. Bak hem gaar in een pan, voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren op een laag vuur. Blus met de rode wijn, voeg het laurierblad en de jeneverbessen toe en laat stoven tot de wijn volledig verdampt is.
2
Voor het pastadeeg: meng de bloem met de eieren en kneed 5 min. Vorm een bal van het deeg, verpak hem in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast. Vorm een lange worst van het deeg en snij het in gelijke porties. Draai elke portie door de pastamachine (op de dunste stand). Maak dan de vulling. Stoof de radicchio en de ui op een laag vuur gaar. Kruid met de suiker, zout en peper. Laat afkoelen en meng er dan de ricotta onder. Leg vellen pastadeeg plat op het werkvlak en snij er met een uitsteekvorm (of een serveerring) rondjes uit. Leg wat vulling op een rondje, borstel wat water over de rand en duw er een tweede pastarondje op. Duw de randen goed dicht om de ravioli te verzegelen. Kook de ravioli in een grote pan licht gezouten water en laat ze uitlekken.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Voor de saus: verhit de olijfolie in een pannetje en fruit de knoflook en de sjalot glazig. Voeg de chilivlokken en zout toe en blus met de witte wijn. Voeg dan de room toe en kruid naar smaak bij met peper. Verdeel de ravioli over hittebestendige borden. Verkruimel er de blauwe kaas over en giet er roomsaus bij. Zet ongeveer 10 min in de oven en dien op met een takje dragon en een beetje van de gekaramelliseerde ui.