Gegrilde zoete aardappelen met rode-uienvinaigrette | Carrefour

Gegrilde zoete aardappelen met rode-uienvinaigrette

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Boen de zoete aardappelen schoon en snij ze in lange schijven van 5 mm dik. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg ze op de hete rooster en gril ze aan beide kanten tot mooie grillstrepen ontstaan. Verhuis ze naar indirecte hitte, sluit het deksel van de barbecue en laat ze 10 min verder bakken. 

  2. Pers de knoflook en hak de rode ui, het pepertje en de peterselie fijn. Meng al deze ingrediënten met de witte balsamicoazijn, de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en meng tot een gladde vinaigrette. 

  3. Schik de schijven zoete aardappel op een mooie schaal, besprenkel met vinaigrette en serveer. 

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kleine zoete aardappelen 2
  • Teentje knoflook 0.25
  • Rode ui 0.50
  • Pepertje 0.50
  • Peterselie 1 el
  • Witte balsamicoazijn 1.50 el
  • Honing 0.50 tl
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kleine zoete aardappelen 2
  • Teentje knoflook 0.25
  • Rode ui 0.50
  • Pepertje 0.50
  • Peterselie 1 el
  • Witte balsamicoazijn 1.50 el
  • Honing 0.50 tl
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout