Spiesjes van zalm en courgette met harissa-marinade | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Spiesjes van zalm en courgette met harissa-marinade

Voorbereiding 15 min.
Kook 8 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 8 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak de marinade: pel en snipper de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en hak ze fijn. Plet de komijnzaadjes, venkelzaadjes en korianderzaadjes in de vijzel. Voeg er de gemalen chili, olijfolie, het sap van 1/2 citroen en de tomatenpuree aan toe en meng tot een grove pasta.

  2. Snij de courgettes in korte stukken en de rode ui in schijfjes. Snij de zalm in gelijkmatige blokjes. Kruid ze met zout en peper en borstel er 2 el van de marinade over. Prik achtereenvolgens een blokje zalm, een stukje courgette en een stukje ui op spiesjes en herhaal.

  3. Rooster de spiesjes op de barbecue, op een vel aluminiumfolie, en besprenkel ze tijdens het bakken geregeld met citroensap.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 124 kcal
Vetten 9.8 g
koolhydraten 2.6 g
waarvan suikers 1.7 g
vezels 1.1 g
Eiwitten 5.8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Courgettes 1
  • Rode ui 0.50
  • Zalm 250 g
  • Citroen 0.50
  • Zout
  • Peper

Voor de marinade

  • Teentjes knoflook 1.50
  • Rode pepertjes 1
  • Komijnzaadjes 1 el
  • Venkelzaadjes 1 el
  • Korianderzaadjes 1 tl
  • Grof gemalen chili 0.50 tl
  • Olijfolie 50 ml
  • Citroen 0.25
  • Geconcentreerde tomatenpuree 25 g
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Courgettes 1
  • Rode ui 0.50
  • Zalm 250 g
  • Citroen 0.50
  • Zout
  • Peper

Voor de marinade

  • Teentjes knoflook 1.50
  • Rode pepertjes 1
  • Komijnzaadjes 1 el
  • Venkelzaadjes 1 el
  • Korianderzaadjes 1 tl
  • Grof gemalen chili 0.50 tl
  • Olijfolie 50 ml
  • Citroen 0.25
  • Geconcentreerde tomatenpuree 25 g