Halloumi-courgettebrochettes met salsa verde en gegrilde citroen | Carrefour

Halloumi-courgettebrochettes met salsa verde en gegrilde citroen

Halloumi-courgettebrochettes met salsa verde en gegrilde citroen

Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de courgettes met de mandoline in lange linten van 3 mm dik. Snij de halloumi in blokjes van ongeveer 2,5 cm. Prik eerst een blokje kaas op de spiesjes en vervolgens een courgettelint in de vorm van een S. Vul zo verder de brochettes tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Borstel er olijfolie over en kruid met peper en zout.

  2. Verhit een grill pan of de barbecue en gril de brochettes 3 à 5 min per kant, tot de halloumi bruin gebakken is en de courgettes gaar zijn. Snij de citroen in tweeën, leg met het snijvlak naar beneden op de grill of barbecue en gril 5 min.

  3. Hak de peterselie, het basilicum en de kappertjes fijn. Pel en pers de knoflook. Meng al deze ingrediënten met wat olijfolie. Haal de citroen van de barbecue, laat hem even afkoelen, pers dan een helft uit en roer 1 el citroensap onder de salsa. Kruid met peper en zout. Serveer de brochettes met de salsa verde en de gegrilde citroen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 226 kcal
Vetten 20 g
koolhydraten 2,0 g
waarvan suikers 1,8 g
vezels 0,6 g
Eiwitten 10 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Courgettes 1
  • Halloumi 275 g
  • Citroen 0.50
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de salsa

  • Bladpeterselie 5 g
  • Basilicum 2.5 g
  • Kappertejes 0.50 tl
  • Teentje knoflook 0.50
  • Olijfolie 50 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Courgettes 1
  • Halloumi 275 g
  • Citroen 0.50
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de salsa

  • Bladpeterselie 5 g
  • Basilicum 2.5 g
  • Kappertejes 0.50 tl
  • Teentje knoflook 0.50
  • Olijfolie 50 ml