Gegrilde ananas met pittige BBQ-saus | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gegrilde ananas met pittige BBQ-saus

Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij de rode paprika, de selderij en de wortel in kleine blokjes. Snij de ananas in de lengte in tweeën, snij er het vruchtvlees uit en snij het in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de blokjes paprika, selderij en wortel toe en laat op een laag vuur sudderen. Voeg de 2 pepertjes in hun geheel, de Madrascurry en de gember toe en kruid met zout en peper. Laat al roerend verder sudderen.

  2. Maak nu de BBQ saus: los het maïszetmeel op in 1 à 2 el water. Doe alle andere ingrediënten voor de saus in een kookpan en breng op een hoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 à 15 min sudderen terwijl je geregeld roert. Roer er het opgeloste maïszetmeel door en laat indikken tot de gewenste dikte. Rol alle stukjes ananas door deze saus, leg ze in een ovenschaal en gril ze op de barbecue gaar en goudbruin.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de lege halve ananassen op de barbecue en gril ze zachtjes. Vul ze met de rijst en de gegrilde ananasblokjes. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer met de BBQ-saus er apart bij.

    Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je een gerecht voor 4 personen. Vergeet de verhoudingen niet aan te passen als je voor meer of minder personen kookt.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 119 kcal
Vetten 1,5 g
koolhydraten 24 g
waarvan suikers 14 g
vezels 1,2 g
Eiwitten 1,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Voor de ananas

  • Verse ananas 0.50
  • Olijfolie
  • Ui 0.25
  • Teentje knoflook 0.50
  • Rode paprika 0.50
  • Stengel bleekselderij 0.50
  • Wortel 0.50
  • Pepertjes 1
  • Madrascurry 0.50 el
  • Geraspte gember 0.50 tl
  • Volkorenrijst 50 g
  • Zout
  • Zwarte peper

Voor de BBQ-saus

  • Maïszetmeel 1 el
  • Vers ananassap 100 ml
  • Bruine suiker 75 g
  • Teentje knoflook 0.50
  • Worcestershiresaus 1 el
  • Zoete sojasaus 75 ml
  • Chilivlokken
  • Uienpoeder 0.25 el
  • Bladpeterselie
  • Snuifje zout 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Voor de ananas

  • Verse ananas 0.50
  • Olijfolie
  • Ui 0.25
  • Teentje knoflook 0.50
  • Rode paprika 0.50
  • Stengel bleekselderij 0.50
  • Wortel 0.50
  • Pepertjes 1
  • Madrascurry 0.50 el
  • Geraspte gember 0.50 tl
  • Volkorenrijst 50 g
  • Zout
  • Zwarte peper

Voor de BBQ-saus

  • Maïszetmeel 1 el
  • Vers ananassap 100 ml
  • Bruine suiker 75 g
  • Teentje knoflook 0.50
  • Worcestershiresaus 1 el
  • Zoete sojasaus 75 ml
  • Chilivlokken
  • Uienpoeder 0.25 el
  • Bladpeterselie
  • Snuifje zout 0.50