Gegrilde dorade met rozemarijn en brochettes van champignons en ui | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gegrilde dorade met rozemarijn en brochettes van champignons en ui

Gegrilde dorade met rozemarijn en brochettes van champignons en ui

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Hak 3 takjes rozemarijn en 3 teentjes knoflook fijn. Meng ze met wat olijfolie, zout en peper.
  2. Maak vier inkepingen in het vel van elke dorade, aan beide kanten, en smeer in met het rozemarijn-knoflookmengsel. Vul de buikholte van de vissen op met de schijfjes citroen en de resterende rozemarijn. Klem de vissen in een visrooster en bak ze op de barbecue tot ze goudbruin kleuren. Draai ze geregeld om.
  3. Meng de peterselie met het resterende (geperste) teentje knoflook en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper. Meng deze bereiding met de champignons en de stukken ui. Rijg beide groenten aan spiesjes en bak ze 8 min op de barbecue. Dien de brochettes op bij de vis en geef er partjes citroen bij.

Als zich een parelwit vocht vormt op de vis, is hij gaar. Ben je niet overtuigd? Prik dan met een spiesje in het dikste deel van de vis. Als dat makkelijk gaat, is de vis klaar.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Takjes rozemarijn 3.5
  • Teentjes knoflook 2
  • Hele dorades, schoongemaakt 2
  • Citroen, in schijfjes 0.50
  • Platte peterselie, fijngehakt 2 el
  • Champignons 8
  • Rode uien, in stukken 1.5
  • Partjes citroen
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Takjes rozemarijn 3.5
  • Teentjes knoflook 2
  • Hele dorades, schoongemaakt 2
  • Citroen, in schijfjes 0.50
  • Platte peterselie, fijngehakt 2 el
  • Champignons 8
  • Rode uien, in stukken 1.5
  • Partjes citroen
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Nutritionele informatie

219 kcal

9,2 g vetten

2,7 g koolhydraten

2,1 g suikers

2,5 g vezels

30,1 g eiwitten