Paksoi met kabeljauwvulling | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Paksoi met kabeljauwvulling

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Blancheer de zeekraal 1 min in kokend water. Spoel ze meteen onder koud water om het kookproces te stoppen en laat ze uitlekken. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in een kookpan met gezouten water. Giet ze af, voeg de boter en de room toe en stamp ze fijn. Hou deze puree warm.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Sprenkel olijfolie over de bladeren paksoi. Kruid de vis met zout en peper. Leg elk stuk kabeljauw op een blad paksoi, plooi het blad over de vis, ma ak er een stevig pakje van en bind het vast met keukentouw. Besprenkel de koolpakketjes met olijfolie, leg ze in een ovenschaal en laat ze 10 à 15 min gaar worden in de oven.
  3. Verdeel de puree over de borden, schik er zeekraal en waterkers bij en leg op elk bord een koolpakketje. Dien meteen op.

Voor een extra intense smaak kun je de vis eerst marineren in een mengsel van sojasaus en vissaus. Zet de vis zo 30 min in de koelkast.

 Vervang de vis door een mengsel van rijst en gekookte groenten en rol ze als vulling in de bladeren paksoi.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zeekraal 50 g
  • Zacht kokende aardappelen 400 g
  • Boter 1 klontje
  • Vloeibare room 2 el
  • Paksoi, bladeren losgemaakt 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Kabeljauwfilet 300g
  • Bosje(s) waterkers 1
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zeekraal 50 g
  • Zacht kokende aardappelen 400 g
  • Boter 1 klontje
  • Vloeibare room 2 el
  • Paksoi, bladeren losgemaakt 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Kabeljauwfilet 300g
  • Bosje(s) waterkers 1
  • Zout, peper