Gegrilde steak met witloofsalade | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gegrilde steak met witloofsalade

Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voor de marinade: meng de olijfolie met de tijm en de knoflook. Doe het vlees bij de marinade en laat het 20 min. marineren op kamertemperatuur.
  2. Voor de vinaigrette: meng het citroensap met de zure room, de mosterd en de olie. Kruid de vinaigrette af met kerriepoeder, zout en peper. Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Meng het met de vinaigrette.
  3. Dep het vlees af. Kruid het met zout en peper en grill het naar smaak. . Een stuk vlees van ongeveer 2 cm dik moet ongeveer 2 à 3 minuten gebakken worden aan elke zijde voor een bakwijze ‘saignant’, 4 minuten voor een steak ‘à point’ en 5 à 6 minuten voor een goed gebakken steak of ‘bien cuit’. Serveer het vlees met de salade en wat frietjes of gebakken aardappelen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Steaks van 180 g per stuk of 1 entrecote van 800 g 2
  • Witloof uit volle grond 0.5 kg
  • Olijfolie 1 el
  • Gedroogde tijm 0.50 tl
  • Teentje knoflook (geperst) 0.50
  • Het sap van een citroen
  • Zure room 25 g
  • Mosterd 1 tl
  • Olijfolie 50 ml
  • Kerriepoeder 0.50 tl
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Steaks van 180 g per stuk of 1 entrecote van 800 g 2
  • Witloof uit volle grond 0.5 kg
  • Olijfolie 1 el
  • Gedroogde tijm 0.50 tl
  • Teentje knoflook (geperst) 0.50
  • Het sap van een citroen
  • Zure room 25 g
  • Mosterd 1 tl
  • Olijfolie 50 ml
  • Kerriepoeder 0.50 tl
  • Zout, peper