Gekarameliseerde spareribs met aardappelsalade | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gekarameliseerde spareribs met aardappelsalade

Gekarameliseerde spareribs met aardappelsalade

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en kruid ze met zout en peper. Leg er het vlees in en laat een nacht marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de krielaardappelen 20 min in een pan gezouten water. Schil de zoete aardappel, snij hem in blokjes en meng met olijfolie, zout en peper. Verdeel ze dan over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 min in de oven. Blancheer de broccoli en de sluimererwten in licht gezouten water. Meng alle ingrediëntren voor de vinaigrette.
  3. Meng de blokjes zoete aardappel met de krielaardappelen, de broccoli en de sluimererwten. Schep er 1/3 van de vinaigrette door en bestrooi met de peterselie. Rooster de ribben op de barbecue en dien op met de aardappelsalade en de rest van de vinaigrette.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 745 kcal
Vetten 41 g
koolhydraten 40 g
waarvan suikers 14 g
vezels 8,6 g
Eiwitten 49 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Spareribs van Varkensvlees van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour 600 g
  • Krielaardappelen 200 g
  • Grote zoete aardappel 0.50
  • Broccoli, in roosjes 0.50
  • Sluimererwten 75 g
  • Peterselie, fijngehakt 1 el

Voor de vinaigrette:

  • Tahin 1 el
  • Griekse yoghurt 1 el
  • Teentje(s) knoflook 1
  • Bieslook, gesnipperd 1 el
  • Citroen (sap) 0.25

Voor de marinade:

  • Honing 50 ml
  • Witte wijn 75 ml
  • Ketjap manis 30 ml
  • Plantaardige olie 50 ml
  • Teentje(s) knoflook, geperst 1
  • Limoen (sap) 0.25
  • Mosterd 1 tl
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Spareribs van Varkensvlees van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour 600 g
  • Krielaardappelen 200 g
  • Grote zoete aardappel 0.50
  • Broccoli, in roosjes 0.50
  • Sluimererwten 75 g
  • Peterselie, fijngehakt 1 el

Voor de vinaigrette:

  • Tahin 1 el
  • Griekse yoghurt 1 el
  • Teentje(s) knoflook 1
  • Bieslook, gesnipperd 1 el
  • Citroen (sap) 0.25

Voor de marinade:

  • Honing 50 ml
  • Witte wijn 75 ml
  • Ketjap manis 30 ml
  • Plantaardige olie 50 ml
  • Teentje(s) knoflook, geperst 1
  • Limoen (sap) 0.25
  • Mosterd 1 tl
  • Zout, peper