Gemarineerde steak met gegrilde groenten, focaccia en barbecuesaus | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gemarineerde steak met gegrilde groenten, focaccia en barbecuesaus

Gemarineerde steak met gegrilde groenten, focaccia en barbecuesaus

Voorbereiding 30 min.
Kook 15 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 15 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak de marinade (voor 4 personen): pers de limoenen uit. Hak de peterselie fijn. Meng 5 el olijfolie met 5 el limoensap. Voeg de peterselie toe en kruid met zout en peper. Leg het vlees in dit mengsel en laat het 1 uur marineren.

  2. Verwarm al roerend alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een kookpan op een laag vuur. Zet opzij. Pel en pers de knoflook en meng met een scheutje olijfolie. Snij het witloof in tweeën, de aubergine en courgette in sneden. Kruid alle groenten met zout en peper en borstel er knoflookolie over.

  3. Haal het vlees uit de marinade en laat het uitlekken. Rooster het op de barbecue tot het naar wens gebakken is. Voeg 5 min voor het eind van de baktijd van het vlees de groenten toe. Snij het vlees in sneden en serveer met de gegrilde groenten, de focaccia en de barbecuesaus. Werk af met basilicumblaadjes.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 142 kcal
Vetten 3.8 g
koolhydraten 17 g
waarvan suikers 3.4 g
vezels 1.9 g
Eiwitten 9.3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Limoenen 1
  • Bladpeterselie 1 el
  • Olijfolie
  • Rundssteak (dunne lende) 0.50 kg
  • Teentjes knoflook 1
  • Witloof 1
  • Courgette 0.50
  • Aubergine 0.50
  • Basilicum 0.50 handvol
  • Zout
  • Peper

Voor de barbecuesaus

  • Ketchup 75 ml
  • Milde mosterd 1 el
  • Luikse siroop 1 el
  • Worcestersaus 0.50 tl
  • Gerookt paprikapoeder 0.50 snuifje
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Limoenen 1
  • Bladpeterselie 1 el
  • Olijfolie
  • Rundssteak (dunne lende) 0.50 kg
  • Teentjes knoflook 1
  • Witloof 1
  • Courgette 0.50
  • Aubergine 0.50
  • Basilicum 0.50 handvol
  • Zout
  • Peper

Voor de barbecuesaus

  • Ketchup 75 ml
  • Milde mosterd 1 el
  • Luikse siroop 1 el
  • Worcestersaus 0.50 tl
  • Gerookt paprikapoeder 0.50 snuifje