Crumble van pruimen met yoghurt en kaneel | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelmeel met de bloem, de havermout, de fijngehakte noten, de arachideolie, het eiwit (gebruik de eidooier in een andere bereiding) en 1,5 tl van het kaneelpoeder.

  2. Beboter een taartvorm en verdeel de helft van deze crumble over de bodem. Was de pruimen, verwijder de pit en snij de vruchten in stukken. Schik ze op de crumble in de bakvorm en bedek met de rest van de crumble.

  3. Bak de crumble 20 à 25 min in de oven. Laat iets afkoelen en werk af met de yoghurt. Bestrooi net voor het serveren met de rest van het kaneelpoeder.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 203 kcal
Vetten 13 g
Fats acid satured 2.2 g
koolhydraten 16 g
waarvan suikers 4.5 g
vezels 3.3 g
Eiwitten 4.6 g
salt 0.03 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Amandelmeel 33.3333333 g
  • Witte bloem 66.6666667 g
  • Havermout 33.3333333 g
  • Walnoten 33.3333333 g
  • Arachideolie 33.333333 ml
  • Ei 0.33333333
  • Kaneelpoeder 0.66666667 tl
  • Pruimen 0.33333333 kg
  • Yoghurt 83.3333333 g
  • Boter
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Amandelmeel 33.3333333 g
  • Witte bloem 66.6666667 g
  • Havermout 33.3333333 g
  • Walnoten 33.3333333 g
  • Arachideolie 33.333333 ml
  • Ei 0.33333333
  • Kaneelpoeder 0.66666667 tl
  • Pruimen 0.33333333 kg
  • Yoghurt 83.3333333 g
  • Boter