Verhit een grillpan op een hoog vuur tot heel heet. Snij de courgette en de aubergine in sneden van 1 cm dik. Gril ze in porties gaar in de pan.
Maak de pesto: mix de pecannoten met 1 handvol rucola, het basilicum, de knoflook, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met zout en peper. Besprenkel de sneden brood met olie en rooster ze in de grillpan.
Snij de mozzarella in sneetjes. Besmeer de helft van het geroosterd brood met pesto en beleg met de geroosterde groenten, uitgelekte paprika’s, de mozzarella en de rest van de rucola. Sluit met een tweede snede brood en serveer.
Een restje pesto?In een gesloten bokaaltje kan je hem nog twee weken bewaren in de koelkast.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
145 kcal
Vetten
10 g
koolhydraten
7.7 g
waarvan suikers
2.2 g
vezels
1.6 g
Eiwitten
4.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.