Pita met gyros en rijst | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de peterselie en de bieslook apart fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm tegelijk de gyros op en hou hem warm.

  2. Verhit de olijfolie in een braadpan. Hak de hazelnoten grof en rooster ze samen met de pompoenpitten kort in de olie. Voeg de gekookte rijst toe en meng. Bestrooi met de peterselie. Meng in een schaaltje de yoghurt met 1 el citroensap, de mosterd en de gehakte bieslook. Kruid met peper en zout.

  3. Rooster de pitabroodjes 4 min in de oven, ze moeten knapperig worden. Verdeel de rijst over de borden. Vul de broodjes met de gyros en een lepel yoghurtsaus en serveer met de rijst.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Peterselie 2 el
  • Bieslook 2 el
  • Basmatirijst 125 g
  • Gyros 250 g
  • Hazelnoten 2
  • Geroosterde pompoenpitten (van de butternut) 2 el
  • Griekse yoghurt 125 g
  • Citroen 0.50
  • Mosterd 0.50 el
  • Pitabroodjes 2
  • Olijfolie 1 el
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Peterselie 2 el
  • Bieslook 2 el
  • Basmatirijst 125 g
  • Gyros 250 g
  • Hazelnoten 2
  • Geroosterde pompoenpitten (van de butternut) 2 el
  • Griekse yoghurt 125 g
  • Citroen 0.50
  • Mosterd 0.50 el
  • Pitabroodjes 2
  • Olijfolie 1 el
  • Peper
  • Zout