Quinoa-burger met bloemkool | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Quinoa-burger met bloemkool

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Mix in de blender of keukenrobot de bloemkool met 2/3 van de quinoa, de kruiden en de knoflook. Verkruimel de feta en meng met de rest van de quinoa en de eieren. Voeg dit mengsel toe aan de gemixte bereiding.
  2. Kruid het mengsel met chilivlokken, zout en peper en voeg dan het paneermeel toe. Meng tot een homogene massa en vorm er 4 burgers van. Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet ze apart.
  3. Verhit een scheutje olie in een braadpan. Bak de burgers aan beide kanten bruin, leg ze in een ovenschaal en bak 10 à 15 min in de oven. Beleg de onderkanten van het brood met plakken komkommer, gemengde sla en dressing en leg er 1 burger op. Sluit de broodjes en dien op.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bloemkool, gestoomd 0.17
  • Quinoa, gekookt en uitgelekt 100 g
  • Peterselie, grof gehakt 1.5 el
  • Basilicum, grof gehakt 1.5 el
  • Teentje knoflook 0.50
  • Feta 50 g
  • Ei(eren), licht losgeklopt 1
  • Chilivlokken 0.25 el
  • Paneermeel 100 g
  • Plantaardige olie
  • Zakje gemengde sla 0.50
  • Komkommer, in plakken 0.25
  • Ciabatta 0.50

Voor de yoghurtdressing

  • Yoghurt 100 ml
  • Sap van citroen 0.25
  • Olijfolie 1 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bloemkool, gestoomd 0.17
  • Quinoa, gekookt en uitgelekt 100 g
  • Peterselie, grof gehakt 1.5 el
  • Basilicum, grof gehakt 1.5 el
  • Teentje knoflook 0.50
  • Feta 50 g
  • Ei(eren), licht losgeklopt 1
  • Chilivlokken 0.25 el
  • Paneermeel 100 g
  • Plantaardige olie
  • Zakje gemengde sla 0.50
  • Komkommer, in plakken 0.25
  • Ciabatta 0.50

Voor de yoghurtdressing

  • Yoghurt 100 ml
  • Sap van citroen 0.25
  • Olijfolie 1 el
  • Zout, peper