Gratin dauphinois | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 20 min.
Kook 105 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 105 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de aardappelen, snij ze in dunne schijfjes en schik ze in een ovenschaal.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook. Verwarm op een laag vuur in een pannetje de melk met de room, de knoflook, de rozemarijn en de tijm.

  3. Zeef het roommengsel en giet het over de aardappelen. Kruid met peper en zout en zet de gratin 1 u 30 min in de oven. Serveer flink warm.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 113 kcal
Vetten 2.5 g
Fats acid satured 6.5 g
koolhydraten 4.1 g
waarvan suikers 11 g
vezels 2.1 g
Eiwitten 0,9 g
salt 0.17 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Vastkokende aardappelen 0.5 kg
  • Teentjes knoflook 1
  • Volle melk 125 ml
  • Volle room 125 ml
  • Takjes verse rozemarijn
  • Takjes verse tijm
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Vastkokende aardappelen 0.5 kg
  • Teentjes knoflook 1
  • Volle melk 125 ml
  • Volle room 125 ml
  • Takjes verse rozemarijn
  • Takjes verse tijm
  • Zout
  • Peper