Watermeloen met pinda’s en Thaise dressing | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Watermeloen met pinda’s en Thaise dressing

Voorbereiding 15 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de watermeloen in sneden. Pel de knoflook. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn. Pers de limoen uit. Mix in de blender de vissaus met limoensap, het pepertje, de suiker en het geperste teentje knoflook tot een gladde saus. Zet opzij.

  2. Rooster de pinda’s goudbruin in een braadpan zonder vetstof. Laat ze afkoelen en hak ze dan grof.

  3. Hak de muntblaadjes fijn. Schik de sneden watermeloen op een serveerschaal. Besprenkel met de dressing en decoreer met de pinda’s en de munt.

    TIP Voor een extra spectaculaire en dikkere saus (zonder extra vet) kan je een paar blokjes watermeloen zacht laten sudderen in een beetje vleesjus.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 67 kcal
Vetten 2,0 g
koolhydraten 7,1 g
waarvan suikers 6,3 g
vezels 0,7 g
Eiwitten 3,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kleine watermeloen 0.25
  • Pinda's 0.50 handvol
  • Muntblaadjes 0.50 handvol

Voor de Thaise dressing

  • Teentje knoflook 0.50
  • Rood pepertje 0.50
  • Limoen 0.50
  • Vissaus 1 el
  • Suiker 1 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kleine watermeloen 0.25
  • Pinda's 0.50 handvol
  • Muntblaadjes 0.50 handvol

Voor de Thaise dressing

  • Teentje knoflook 0.50
  • Rood pepertje 0.50
  • Limoen 0.50
  • Vissaus 1 el
  • Suiker 1 tl