Gazpacho van meloen met krokante prosciutto | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gazpacho van meloen met krokante prosciutto

Voorbereiding 15 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 5 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de meloenen en de komkommer, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de lente-uitjes fijn. Halveer de kerstomaten. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de tomaten, de blokjes meloen, de helft van de lente-ui, de helft van de blokjes komkommer, het basilicum, de wijnazijn, de olijfolie en de cayennepeper. Mix tot een gladde massa, breng eventueel op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.

  2. Rooster de sneden prosciutto op een hoog vuur aan beide kanten krokant in een braadpan. Laat ze kort uitlekken op keukenpapier.

  3. Verdeel de gazpacho over bowls en bestrooi met de rest van de lente-ui en van de komkommer. Verkruimel er de prosciutto over, besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 62 kcal
Vetten 2,3 g
koolhydraten 7,4 g
waarvan suikers 6,9 g
vezels 1,0 g
Eiwitten 2,2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Meloenen (kanteloep) 1
  • Komkommer 0.50
  • Lente-uitjes 2
  • Kerstomaten 125 g
  • Teentjes knoflook 1
  • Blaadjes basilicum
  • Rodewijnazijn 1.50 el
  • Olijfolie 1 el
  • Cayennepeper 0.50 snuifje
  • Sneden prosciutto 2
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Meloenen (kanteloep) 1
  • Komkommer 0.50
  • Lente-uitjes 2
  • Kerstomaten 125 g
  • Teentjes knoflook 1
  • Blaadjes basilicum
  • Rodewijnazijn 1.50 el
  • Olijfolie 1 el
  • Cayennepeper 0.50 snuifje
  • Sneden prosciutto 2
  • Zout
  • Peper