Gegratineerde witloofsoep met Abdijkaas | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gegratineerde witloofsoep met Abdijkaas

Gegratineerde witloofsoep met Abdijkaas

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Versnipper de sjalot en de look en snijd vervolgens het witloof in grote stukken. Laat de boter smelten in een pan en voeg de gesneden groenten toe. Dek af en bak ze 10 minuten op een laag vuur. Voeg de bruine suiker toe en laat een paar minuten karamelliseren. Los de bouillonblokjes op in het warme water. Voeg de bouillon bij de groenten. Voeg ook de tijm bij de groenten. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en gaar nog 5 à 10 minuten zonder deksel. Breng op smaak.
  2. Gril de sneetjes brood in de broodrooster of in de oven. Rasp de abdijkaas grof. Verdeel de soep over 4 kommen. Schenk de soep tot bijna aan de rand.
  3. Bestrooi de sneetjes brood rijkelijk met de geraspte kaas en bak ze goudbruin onder de grill van de oven. Leg twee sneetjes brood op elk kommetje en serveer warm.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Witloof uit volle grond Kwaliteitsketen Carrefour 400 g
  • Ongezouten boter Carrefour 40 g
  • Bruine suiker 0.50 el
  • Blok abdijkaas Kwaliteitsketen Carrefour 0.50
  • Dikke sneden stokbrood Kwaliteitsketen Carrefour 4
  • Warm water 0.6 l
  • Lange sjalotten 100 g
  • Teentjes look 1
  • Gedroogde tijm 0.50 tl
  • Blokjes kippenbouillon Carrefour 1
  • Zout en peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Witloof uit volle grond Kwaliteitsketen Carrefour 400 g
  • Ongezouten boter Carrefour 40 g
  • Bruine suiker 0.50 el
  • Blok abdijkaas Kwaliteitsketen Carrefour 0.50
  • Dikke sneden stokbrood Kwaliteitsketen Carrefour 4
  • Warm water 0.6 l
  • Lange sjalotten 100 g
  • Teentjes look 1
  • Gedroogde tijm 0.50 tl
  • Blokjes kippenbouillon Carrefour 1
  • Zout en peper