Gevulde auberginerolletjes met quinoa en tomatensaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevulde auberginerolletjes met quinoa en tomatensaus

Gevulde auberginerolletjes met quinoa en tomatensaus

Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de saus: fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg dan de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de suiker, zout en peper en voeg het basilicum toe.
  2. Verhit een beetje olijfolie en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook de quinoa in water met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de tomatenblokjes, de rozijnen, de amandelen, de kaneel, de verkruimelde geitenkaas en de koriander onder de quinoa. Beleg elke plak aubergine met dit mengsel, rol strak op en leg de rolletjes in een ovenschaal. Giet er de tomatensaus over en bak 15 min in de oven. Dien op, afgewerkt met blaadjes basilicum.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Aubergines, in de lengte in plakken gesneden 1
  • Olijfolie
  • Quinoa 100 g
  • Groentebouillonblokje 0.50
  • Tomaten, in blokjes 1.5
  • Rozijnen 25 g
  • Amandelen, fijngehakt 25 g
  • Snuifje kaneel 1
  • Geitenkaas 50 g
  • Handvol verse koriander, grof gehakt 1
  • Zout, peper

Voor de saus:

  • Ui, fijngesnipperd 0.50
  • Groot teentje knoflook, gesnipperd 0.50
  • Olijfolie
  • Tomatenpuree 0.50 el
  • Groot blik gepelde tomaten 0.50
  • Suiker 0.50 tl
  • Handvol basilicumblaadjes, fijngehakt + voor de afwerking 1
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Aubergines, in de lengte in plakken gesneden 1
  • Olijfolie
  • Quinoa 100 g
  • Groentebouillonblokje 0.50
  • Tomaten, in blokjes 1.5
  • Rozijnen 25 g
  • Amandelen, fijngehakt 25 g
  • Snuifje kaneel 1
  • Geitenkaas 50 g
  • Handvol verse koriander, grof gehakt 1
  • Zout, peper

Voor de saus:

  • Ui, fijngesnipperd 0.50
  • Groot teentje knoflook, gesnipperd 0.50
  • Olijfolie
  • Tomatenpuree 0.50 el
  • Groot blik gepelde tomaten 0.50
  • Suiker 0.50 tl
  • Handvol basilicumblaadjes, fijngehakt + voor de afwerking 1