Gratin met courgette en rauwe ham | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gratin met courgette en rauwe ham

Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Was de courgettes. Verwijder de uiteinden en snij ze in schijfjes. Doe ze in een zeef, bestrooi rijkelijk met zout en laat 30 min uitlekken.
  2. Bereid ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan. Haal van het vuur en voeg de bloem toe. Meng met een houten lepel tot een homogene pasta. Zet de pan terug op het vuur en voeg stapsgewijs de melk toe, onder voortdurend roeren, tot je een dikke, romige saus bekomt. Voeg een snuifje zout en een mespunt nootmuskaat toe.
  3. Strijk een ovenschaal in met wat olie. Dep de courgetteschijfjes droog. Hou er enkele aan de kant. Leg de helft van de schijfjes op de bodem van de ovenschaal. Giet er 1/3 van de bechamel over. Voeg de ham toe, in stukjes gesneden. Bedek met nog een laagje bechamel. Herhaal dit nogmaals en eindig met een laagje geraspte kaas. Bak 50 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

30 min.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kleine courgettes 3
  • Boter 20 g
  • Melk 250 ml
  • Rauwe ham 50 g

Alsook:

  • Bloem 20 g
  • Nootmuskaat
  • Geraspte kaa 40 g
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kleine courgettes 3
  • Boter 20 g
  • Melk 250 ml
  • Rauwe ham 50 g

Alsook:

  • Bloem 20 g
  • Nootmuskaat
  • Geraspte kaa 40 g
  • Zout