Burgers de pois chiches et petite salade | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Burgers de pois chiches et petite salade

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Mix in de blender de rijst met de kikkererwten. Breng op smaak met de specerijen en verse kruiden en kruid met zout en peper. Meng goed. Vorm burgers van dit mengsel en bak ze in een beetje olie.
  2. Meng alle ingrediënten voor de  vinaigrette en apart ook die voor de salade (behalve de sesamzaadjes). Breng de salade op smaak met de gembervinaigrette.
  3. Verdeel de salade over kommen, leg er een kikkererwtenburger bij en strooi er de sesamzaadjes over.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Basmati rijst 100 g
  • kikkererwten, gespoeld en uitgelekt 200 g
  • Verse koriander, fijngehakt 0.50 el
  • Komijnpoeder 0.50 el
  • Verse gember, fijngehakt 0.50 tl
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Bosje verse koriander 0.25
  • Bosje peterselie 0.25
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Voor de salade:

  • Gekookte rode biet, in dunne plakjes 0.50
  • Komkommer, in spaghettilinten 0.50
  • Dadels 4
  • Rode ui, in flinterdunne plakjes 0.50
  • Radicchio 0.25
  • Een paar plakjes opgelegde gember
  • Een paar takjes koriander
  • Sesamzaadjes (eventueel zwarte, naar smaak) 2 tl

Voor de gembervinaigrette:

  • Sesamolie 1 el
  • Verse gember, geschild en gesnipperd 1.5 cm
  • Esdoornsiroop 0.50 el
  • Citroensap 0.50 el
  • Appelazijn 0.50 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Basmati rijst 100 g
  • kikkererwten, gespoeld en uitgelekt 200 g
  • Verse koriander, fijngehakt 0.50 el
  • Komijnpoeder 0.50 el
  • Verse gember, fijngehakt 0.50 tl
  • Kurkuma 0.50 tl
  • Bosje verse koriander 0.25
  • Bosje peterselie 0.25
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Voor de salade:

  • Gekookte rode biet, in dunne plakjes 0.50
  • Komkommer, in spaghettilinten 0.50
  • Dadels 4
  • Rode ui, in flinterdunne plakjes 0.50
  • Radicchio 0.25
  • Een paar plakjes opgelegde gember
  • Een paar takjes koriander
  • Sesamzaadjes (eventueel zwarte, naar smaak) 2 tl

Voor de gembervinaigrette:

  • Sesamolie 1 el
  • Verse gember, geschild en gesnipperd 1.5 cm
  • Esdoornsiroop 0.50 el
  • Citroensap 0.50 el
  • Appelazijn 0.50 el
  • Zout, peper