Lentesoep met zalm | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Lentesoep met zalm

Voorbereiding 10 min.
Kook 17 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 17 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak de prei schoon en snij in schijfjes. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en fruit de prei 3 tot 4 min. Voeg de wijn en de bouillon toe en laat afgedekt 5 min stoven. Voeg de room toe, roer goed en hou warm. 
  2. Snij de zalm in 8 stukken en laat ze op een zacht vuur afgedekt 8 min bakken, samen met de sluimererwten. Voeg enkele minuten voor het einde van de baktijd de erwten toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de zalm over goed verwarmde, diepe borden en overgiet met de bouillon. Werk af met de dille en grijze garnalen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Dunne preistengels 1.5
  • Boter 1 el
  • Droge witte wijn 50 ml
  • Visbouillon 0.50 l
  • Room 100 ml
  • Zalm 250 g
  • Sluimererwten 125 g
  • Erwten 60 g
  • Verse dille 0.50 el
  • Grijze garnalen 40 g
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Dunne preistengels 1.5
  • Boter 1 el
  • Droge witte wijn 50 ml
  • Visbouillon 0.50 l
  • Room 100 ml
  • Zalm 250 g
  • Sluimererwten 125 g
  • Erwten 60 g
  • Verse dille 0.50 el
  • Grijze garnalen 40 g
  • Zout, peper