Kook eerst de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ze opzij en besprenkel ze met sesamolie om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Begin in een wok of grote pan met het roerbakken van de knoflook, ui en gemberpuree op middelhoog vuur met een scheutje plantaardige olie gedurende 1 minuut.
Voeg dan de paprika, lente-uitjes en wortels toe. Laat nog 5 minuten koken.
Snijd de tofu in blokjes en voeg toe aan het mengsel.
Bereid de saus: meng alle ingrediënten in een kleine kom.
Voeg de gekookte noedels en de saus toe aan de pan/wok en meng goed.
Roerbak nog 5 minuten, zodat alles goed warm is.
Leg de gewenste hoeveelheid op een groot bord.
Garneer met 1 eetlepel gehakte lente-ui, gehakte pinda's en gehakte verse koriander.
Leg er een partje limoen naast, om tijdens het eten toe te voegen!
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
4Personen
Rijstnoedels180
g
Gerookte Tofu Carrefour Bio200
g
Rode uien, in dunne reepjes gesneden1
Wortelen, geschild en in reepjes gesneden2
Lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden1
Rode peper, in reepjes gesneden0.5
Gemberpuree0.5
tl
Teentjes knoflook, fijngehakt1
Neutrale plantaardige olie, zoals zonnebloem- of koolzaadolie
Voor de saus
Sesamolie1.5
el
Pindakaas1.5
el
Gezouten sojasaus4
el
Rijstazijn0.5
el
Agavesiroop0.5
tl
Om te serveren
Limoen, in 4 partjes gesneden0.5
Geplette pinda's50
g
Verse korianderblaadjes
Ingrediënten voor:
4Personen
Rijstnoedels180
g
Gerookte Tofu Carrefour Bio200
g
Rode uien, in dunne reepjes gesneden1
Wortelen, geschild en in reepjes gesneden2
Lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden1
Rode peper, in reepjes gesneden0.5
Gemberpuree0.5
tl
Teentjes knoflook, fijngehakt1
Neutrale plantaardige olie, zoals zonnebloem- of koolzaadolie