Pad Thai met gerookte tofu, knapperige groenten & pinda’s | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pad Thai met gerookte tofu, knapperige groenten & pinda’s

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook eerst de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ze opzij en besprenkel ze met sesamolie om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

    Begin in een wok of grote pan met het roerbakken van de knoflook, ui en gemberpuree op middelhoog vuur met een scheutje plantaardige olie gedurende 1 minuut.

    Voeg dan de paprika, lente-uitjes en wortels toe. Laat nog 5 minuten koken.

    Snijd de tofu in blokjes en voeg toe aan het mengsel.

  2. Bereid de saus: meng alle ingrediënten in een kleine kom.

    Voeg de gekookte noedels en de saus toe aan de pan/wok en meng goed.

    Roerbak nog 5 minuten, zodat alles goed warm is.

  3. Leg de gewenste hoeveelheid op een groot bord.

    Garneer met 1 eetlepel gehakte lente-ui, gehakte pinda's en gehakte verse koriander.

    Leg er een partje limoen naast, om tijdens het eten toe te voegen!

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rijstnoedels 180 g
  • Gerookte Tofu Carrefour Bio 200 g
  • Rode uien, in dunne reepjes gesneden 1
  • Wortelen, geschild en in reepjes gesneden 2
  • Lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden 1
  • Rode peper, in reepjes gesneden 0.5
  • Gemberpuree 0.5 tl
  • Teentjes knoflook, fijngehakt 1
  • Neutrale plantaardige olie, zoals zonnebloem- of koolzaadolie

Voor de saus

  • Sesamolie 1.5 el
  • Pindakaas 1.5 el
  • Gezouten sojasaus 4 el
  • Rijstazijn 0.5 el
  • Agavesiroop 0.5 tl

Om te serveren

  • Limoen, in 4 partjes gesneden 0.5
  • Geplette pinda's 50 g
  • Verse korianderblaadjes
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rijstnoedels 180 g
  • Gerookte Tofu Carrefour Bio 200 g
  • Rode uien, in dunne reepjes gesneden 1
  • Wortelen, geschild en in reepjes gesneden 2
  • Lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden 1
  • Rode peper, in reepjes gesneden 0.5
  • Gemberpuree 0.5 tl
  • Teentjes knoflook, fijngehakt 1
  • Neutrale plantaardige olie, zoals zonnebloem- of koolzaadolie

Voor de saus

  • Sesamolie 1.5 el
  • Pindakaas 1.5 el
  • Gezouten sojasaus 4 el
  • Rijstazijn 0.5 el
  • Agavesiroop 0.5 tl

Om te serveren

  • Limoen, in 4 partjes gesneden 0.5
  • Geplette pinda's 50 g
  • Verse korianderblaadjes