Pompoensoep met salie en kruidencroutons | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pompoensoep met salie en kruidencroutons

Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de pompoen in tweeën, verwijder de pitten en besprenkel elke helft met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg ze met het snijvlak naar beneden op de bakplaat en rooster ongeveer 45 min in de oven. Laat uit de oven iets afkoelen, draai de helften om en schep er het vruchtvlees uit.

  2. Pel de uien en snij ze in grote stukken. Fruit ze in een beetje olijfolie in een kookpan met zware bodem. Voeg het pompoenvlees toe en laat kort meebakken. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Mix de soep glad en breng op smaak met peper, zout, het kerriepoeder en de kurkuma. Leg er de 4 takjes salie in en laat nog even koken.

  3. Snij het brood in grove blokjes. Bak ze in wat olijfolie bruin in een braadpan en kruid ze met het paprikapoeder, de Provençaalse kruiden, peper en zout. Schep de soep in bowls en serveer met de kruidencroutons en wat extra blaadjes salie.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 34 kcal
Vetten 2.3 g
Fats acid satured 0.38 g
koolhydraten 2.4 g
waarvan suikers 0.7 g
vezels 0.7 g
Eiwitten 0.6 g
salt 0.08 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kastanjepompoen 0.50
  • Ui 1
  • Groentebouillon 2 l
  • Kerriepoeder 1 tl
  • Kurkuma 0.5 snuifje
  • Takjes salie 2
  • Peper
  • Zout

VOOR DE KRUIDENCROUTONS

  • Dikke sneden brood 1
  • Paprikapoeder
  • Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kastanjepompoen 0.50
  • Ui 1
  • Groentebouillon 2 l
  • Kerriepoeder 1 tl
  • Kurkuma 0.5 snuifje
  • Takjes salie 2
  • Peper
  • Zout

VOOR DE KRUIDENCROUTONS

  • Dikke sneden brood 1
  • Paprikapoeder
  • Provençaalse kruiden
  • Olijfolie