Salade van bloemkool, kikkererwten en mosterd | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Salade van bloemkool, kikkererwten en mosterd

Salade van bloemkool, kikkererwten en mosterd

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. De avond voordien. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en snij in kleine stukjes. Schik met de kikkererwten in een grote ovenschotel of op een ovenplaat, bedekt met bakpapier. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met een snuifje zeezout. Zet 20 tot 30 min in de oven tot de groenten goudbruin en gaar zijn.

  2. De dag zelf. Klop de mosterd, de azijn, de citroenolie en de fijngehakte peterselie op. Kruid met peper, meng deze vinaigrette onder de groenten en hou apart. 

  3. Bak de gekookte rijst in een wok met wat olie en de cashewnoten. Bestrooi met de fijngehakte lente-uitjes en serveer met de groenten.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kleine bloemkool 0.50
  • Blik kikkererwten, uitgelekt 0.50
  • Mosterd à l’ancienne 0.50 el
  • Witte wijnazijn 0.50 el
  • Citroenolie 1 el
  • Hand(en)vol platte peterselie, fijngehakt 1
  • Gekookte basmatirijst 200 g
  • Cashewnoten 75 g
  • Lente-uitjes, fijngehakt 2.5
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper, zeezout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kleine bloemkool 0.50
  • Blik kikkererwten, uitgelekt 0.50
  • Mosterd à l’ancienne 0.50 el
  • Witte wijnazijn 0.50 el
  • Citroenolie 1 el
  • Hand(en)vol platte peterselie, fijngehakt 1
  • Gekookte basmatirijst 200 g
  • Cashewnoten 75 g
  • Lente-uitjes, fijngehakt 2.5
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper, zeezout