Stamppot met spruitjes en Luikse balletjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Stamppot met spruitjes en Luikse balletjes

Stamppot met spruitjes en Luikse balletjes

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Bak de balletjes in de boter. Fruit in een andere pan de sjalot en de zilveruitjes in hete olijfolie. Voeg de azijn toe en laat even verdampen. Doe er dan de Luikse siroop, het bier en de kalfsfond bij . Breng aan de kook en voeg dan de balletjes en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat afgedekt 20 min sudderen, tot de saus indikt.
  2. Kook intussen de aardappelen gaar in lichtgezouten water.Blancheer de spruitjes en de boerenkool in lichtgezouten water en laat ze meteen schrikken in koud water. Stoof ze in een beetje boter en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze met de geblancheerde groenten, de rest van de boter en de melk tot een stamppot. Kruid indien nodig nog wat bij en dien op met de Luikse balletjes en de biersaus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Grote, bloemige aardappelen 4
  • Spruitjes 150 g
  • Boerenkool 0.25
  • Gezouten boter 25 g
  • Snuifje nootmuskaat 0.50
  • Melk 25 ml
  • Zout en peper

Voor de luikse balletjes

  • Schaaltje(s) verse gehaktballen 1
  • Boter 0.50 el
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Zilveruitjes, gepeld 6
  • Olijfolie 0.50 el
  • Frambozenazijn 1 el
  • Luikse siroop 1.5 el
  • Abdijbier 165 ml
  • Kalfsfond 95 ml
  • Laurierblad 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Grote, bloemige aardappelen 4
  • Spruitjes 150 g
  • Boerenkool 0.25
  • Gezouten boter 25 g
  • Snuifje nootmuskaat 0.50
  • Melk 25 ml
  • Zout en peper

Voor de luikse balletjes

  • Schaaltje(s) verse gehaktballen 1
  • Boter 0.50 el
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Zilveruitjes, gepeld 6
  • Olijfolie 0.50 el
  • Frambozenazijn 1 el
  • Luikse siroop 1.5 el
  • Abdijbier 165 ml
  • Kalfsfond 95 ml
  • Laurierblad 0.50

Nutritionele informatie

Per portie

  • 890 kcal
  • 48 g vetten
  • 39,7 g koolhydraten
  • 21,5 g suikers
  • 13,8 g vezels
  • 63,3 g eiwitten