Om te beginnen, hak het pepertje fijn. Pel en snipper de rode ui, de sjalot en de knoflook. Pers de limoen uit. Hak de koriander fijn. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in schijfjes.
Maak de saus. Mix alle ingrediënten behalve het pepertje en de ui samen in een kleine keukenrobot tot een saus. Voeg daarna het pepertje en de ui toe en meng. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Maak de guacamole. Prak de schijfjes avocado met een vork tot een grove puree. Giet er het limoensap bij, voeg de knoflook en de koriander toe en meng. Kruid met zout en peper.
Verhit op een matig vuur een beetje olie in een braadpan. Fruit de sjalot 1 min en voeg dan de specerijen toe. Leg er na 30 seconden de sneden seitan in en laat in een paar minuten goudbruin bakken. Warm intussen de tortilla’s op in een braadpan zonder vetstof. Vul ze met de guacamole en de seitan en nappeer met de chimichurri-saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
237 kcal
Vetten
14 g
koolhydraten
15 g
waarvan suikers
1.5 g
vezels
2.5 g
Eiwitten
11 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.