Om te beginnen, hak het citroengras fijn. Schil de gember en pel de knoflook. Hak ze allebei fijn. Pers de helft van de limoen uit. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes.
Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix in de keukenrobot het citroengras met de gember, 2/3 van de koriander (blaadjes en steeltjes), de knoflook en 1 el water tot een fijne pasta. Verhit de arachideolie in de wok en schep er de pasta met citroengras en de rode currypasta in. Laat al roerend 1 min bakken, tot alles flink gaat geuren.
Blus de wok met de kokosmelk, giet er het limoensap en de vissaus bij en voeg de suiker toe. Schep de blokjes zoete aardappel door de saus en laat 10 min sudderen. Voeg dan de sluimererwten toe en laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Bak de balletjes in een braadpan met wat olijfolie goudbruin en krokant. Serveer de curry met de vegetarische balletjes, de rijst en enkele limoenpartjes. Decoreer met de cashewnoten en de rest van de koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
150 kcal
Vetten
6.8 g
koolhydraten
17 g
waarvan suikers
3.0 g
vezels
2.1 g
Eiwitten
4.6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.