Uiensoep met cider en druiven | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Uiensoep met cider en druiven

Voorbereiding 15 min.
Kook 90 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 90 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Laat de boter smelten in een kookpan, leg er de uien in en giet het water erbij . Laat op een zacht vuur ongeveer 30 min à 1 u rustig sudderen terwijl je ze geregeld omschept. Voeg de appelblokjes en de tij m toe en laat verder stoven tot de uien heel lichtjes bruin beginnen te worden.
  2. Voeg de bloem toe, meng en blus met de bouillon. Giet de cognac en de cider erbij, voeg het laurierblad toe en laat nog 30 min sudderen. Kruid naar smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de soep over voorverwarmde kommen en werk elke kom af met een paar gehalveerde druiven en een plukje peterselie. Heerlijk met een dikke snee brood, gegratineerd met een laagje geraspte gruyère.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Boter 1.5 el
  • Uien 150 g
  • Water 50 ml
  • Appel in blokjes 0.50
  • Tijm 0.50 tl
  • Bloem 1.5 el
  • Bouillon 200 ml
  • Cognac 1 el
  • Cider 100 ml
  • Laurierblad 0.50
  • Verse rode druiven 2 el
  • Takjes bladpeterselie 2
  • Peper en zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Boter 1.5 el
  • Uien 150 g
  • Water 50 ml
  • Appel in blokjes 0.50
  • Tijm 0.50 tl
  • Bloem 1.5 el
  • Bouillon 200 ml
  • Cognac 1 el
  • Cider 100 ml
  • Laurierblad 0.50
  • Verse rode druiven 2 el
  • Takjes bladpeterselie 2
  • Peper en zout

Nutritionele informatie

Par portion

  • 108 kcal
  • 11,2 g vetten
  • 15,1 g koolhydraten
  • 7,7 g suikers
  • 3,6 g vezels
  • 2,4 g eiwitten