Vegan enchilada | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Vegan enchilada

Voorbereiding 20 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de blokjes tofoe er 20 min in trekken. Verhit een braadpan en bak de blokjes tofoe in 6 minuten rondom goudbruin. Doe de linzen en de rijst in een kookpan, zet ze onder water en breng aan de kook. Laat ze zonder deksel 20 min koken. Voeg dan de bonen toe.

  2. Maak intussen de saus: fruit de ui en de knoflook glazig in een scheutje olijfolie, voeg de tomatensaus toe en kruid met zout en de specerijen. Laat even doorkoken, giet er de ciderazijn bij en laat op een zacht vuur 15 min sudderen.

  3. Meng de saus met de rijst en de bonen en verdeel dit mengsel over kommen. Voeg de tofoe toe. Snij de avocado en de kerstomaatjes in plakjes, leg ze in de kommen en werk af met peterselie en groentekiemen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Linzen van Puy 50 g
  • Zilvervliesrijst 50 g
  • Water 250 ml
  • Blik rode bonen, gespoeld en uitgelekt 0.50

Voor de Gemarineerde tofoe:

  • Pakken tofoe, in blokjes gesneden 1
  • Esdoornsiroop 0.50 el
  • Sojasaus 0.50 el
  • Chilipoeder 0.50 el
  • Notenboter 0.50 el

Voor de saus:

  • Rode ui, fijnge-snipperd 0.50
  • Teentje knoflook 0.50
  • Olijfolie
  • Tomatensaus 150 ml
  • Chili-poeder 0.50 el
  • Snuifje komijnpoeder 0.50
  • Oregano 0.50 el
  • Ciderazijn 0.50 el
  • Zout

Voor het opdienen:

  • Avocado’s 1
  • Handvol kerstomaatje 0.50
  • Een paar takjes peterselie
  • Een beetje krokante groentekiemen
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Linzen van Puy 50 g
  • Zilvervliesrijst 50 g
  • Water 250 ml
  • Blik rode bonen, gespoeld en uitgelekt 0.50

Voor de Gemarineerde tofoe:

  • Pakken tofoe, in blokjes gesneden 1
  • Esdoornsiroop 0.50 el
  • Sojasaus 0.50 el
  • Chilipoeder 0.50 el
  • Notenboter 0.50 el

Voor de saus:

  • Rode ui, fijnge-snipperd 0.50
  • Teentje knoflook 0.50
  • Olijfolie
  • Tomatensaus 150 ml
  • Chili-poeder 0.50 el
  • Snuifje komijnpoeder 0.50
  • Oregano 0.50 el
  • Ciderazijn 0.50 el
  • Zout

Voor het opdienen:

  • Avocado’s 1
  • Handvol kerstomaatje 0.50
  • Een paar takjes peterselie
  • Een beetje krokante groentekiemen