Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergine en paprika in blokjes van 2 cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met ras el-hanout, zout en peper. Bak 20 min in de oven. Verhit olie in een pan en fruit de gesnipperde rode ui 1 min. Voeg de passata, de suiker en de gespoelde en uitgelekte kikkererwten toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 min sudderen op een zacht vuur.
Haal de groenten uit de oven, meng ze door de mengeling met kikkererwten en laat afkoelen. Mix de verse kaas en de kruiden in de keukenrobot tot een gladde crème. Rasp de zeste en pers het sap van 1 citroen. Breng de kaas op smaak met zout, peper, de zeste en 1 el citroensap. Roer om.
Snij de halloumi in blokjes van 1 cm en dep ze droog. Bak ze in olijfolie op een hoog vuur tot ze langs alle kanten goudbruin zijn. Dresseer 1 el kaas met kruiden op elk bord. Giet er wat van de stoofschotel op en werk af met de blokjes halloumi.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
115 kcal
Vetten
7,7 g
koolhydraten
4,6 g
waarvan suikers
3,4 g
vezels
2,7 g
Eiwitten
5,5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.