Witloof met ham en bloemkoolsaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Witloof met ham en bloemkoolsaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water en giet ze af. Verwijder het bittere koontje aan de onderkant van het witloof en stoom of kook de stronkjes gaar. Laat ze goed uitlekken.
  2. Mix de bloemkool met de melk glad en voeg dan de helft van de geraspte kaas toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Rol elke stronk witloof in een snede ham.
  3. Giet een laagje bloemkoolsaus op de bodem van een ovenschaal. Leg de witloof-hamrolletjes erin en dek af met de rest van  de saus. Strooi er de rest van de kaas over en bak 15 à 20 min in de oven, tot de kaas mooi gegratineerd is.

 Vervang de ham door dunne plakjes gerookte tofu.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bloemkool, in roosjes 0.50
  • Stronkjes witloof 2
  • Melk 100 ml
  • Geraspte kaas voor gratin 60 g
  • Sneden gekookte ham 2
  • Nootmuskaat
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bloemkool, in roosjes 0.50
  • Stronkjes witloof 2
  • Melk 100 ml
  • Geraspte kaas voor gratin 60 g
  • Sneden gekookte ham 2
  • Nootmuskaat
  • Zout, peper