Aardappelgratin met peren en blauwschimmelkaas | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Aardappelgratin met peren en blauwschimmelkaas

Aardappelgratin met peren en blauwschimmelkaas

Voorbereiding 10 min.
Kook 80 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 80 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in heel dunne plakjes, liefst met de mandoline. Halveer de peren in de lengte en verwij der het klokhuis. Snij ze dan in de lengte in dikke plakken.
  2. Smeer een ovenschaal in met boter en leg er afwisselend plakjes aardappelen en peren in. Kruid met zout en peper en bestrooi met de nootmuskaat. Meng de room met de kaas en giet dit over de schotel. Bestrooi met de noten en klontjes boter.
  3. Bak ongeveer 1 u 15 min in het midden van de oven. Verhoog de oventemperatuur dan tot 200°C en laat nog 5 min bakken, zodat je een mooi korstje krijgt. Heerlijk met een frisse salade erbij.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zacht kokende aardappelen 400 g
  • Doyenné peren 1.5
  • Boter
  • Snuifje vers geraspte nootmuskaat 0.50
  • Room 125 ml
  • Blauwschimmelkaas 75 g
  • Walnoten 75 g
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zacht kokende aardappelen 400 g
  • Doyenné peren 1.5
  • Boter
  • Snuifje vers geraspte nootmuskaat 0.50
  • Room 125 ml
  • Blauwschimmelkaas 75 g
  • Walnoten 75 g
  • Zout, peper