Pittige soep met yoghurt | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pittige soep met yoghurt

Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de rijst en de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Breng de bouillon aan de kook met de ui en de knoflook.
  2. Klop de yoghurt los met het ei. Voeg het bloempapje en een klein beetje hete bouillon toe en klop goed op. Giet dit mengsel bij de bouillon en zet het vuur lager. Roer maar laat de soep niet meer koken. Kruid indien nodig met zout en peper.
  3. Laat de boter op een zacht vuur smelten en doe er de munt en de chilivlokken bij. Voeg het citroensap en de zeste toe en kruid met zout en peper. Verdeel de rijst en de linzen over 4 kommen. Giet er de soep op en voeg wat van de specerijenboter toe. Werk af met lente-ui, verse munt en peterselie.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bruine rijst 50 g
  • Groene linzen 30 g
  • Kippebouillon 0.75 l
  • Ui, fijngesnipperd 0.50
  • Teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 et ½
  • Yoghurt natuur 250 g
  • Ei 1
  • Bloem (glad geroerd in 1 à 2 el koud water) 1 el
  • Boter 40 g
  • Gedroogde munt 0.50 el
  • Chilivlokken 1 tl
  • Citroen (sap en zeste) 0.50
  • Lente-uitje(s), heel fijn gehakt 1
  • Een paar verse muntblaadjes
  • Peterselie, fijngehakt 1 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bruine rijst 50 g
  • Groene linzen 30 g
  • Kippebouillon 0.75 l
  • Ui, fijngesnipperd 0.50
  • Teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 et ½
  • Yoghurt natuur 250 g
  • Ei 1
  • Bloem (glad geroerd in 1 à 2 el koud water) 1 el
  • Boter 40 g
  • Gedroogde munt 0.50 el
  • Chilivlokken 1 tl
  • Citroen (sap en zeste) 0.50
  • Lente-uitje(s), heel fijn gehakt 1
  • Een paar verse muntblaadjes
  • Peterselie, fijngehakt 1 el
  • Zout, peper